Leder efter en der ikke fisker...

Weekend tur Tunø – April 2020

Årets forårstur blev på ingen måder som forventet.

Oprindeligt skulle forårets tur været gået til RKS (Randers Sportsfisker Klub) hus ved Gjerrild Klint. Men i disse tider ligger landet på alle mulige måder underdrejet som følge af COVID-19 (Corona-virussen). Af den årsag valgte RKS i marts måned, at annullerer alle planlagte bookinger i marts og april måned.

Der blev hurtigt taget kontakt til Odder Kommune med henblik på, at låne Tunø skole i stedet for og en aftale kom i hus.

 

Dermed synes der styr på turen – lige indtil tirsdag i den forgangne uge.

En sen aflysning betød, at vi realiteten stod med et planlagt tur. Men ikke noget sted at overnatte i weekenden.

 

Redningen

Heldigvis bød henholdsvis Allan Rosenbæk ind med sit sommerhus og Tonny Jensen ind med sin båd til overnatning. Nu kunne turen alligevel blive afholdt.

Med på turen var foruden de 2, Allan Dich, Carl Hansen og undertegnet.

 

 

Ankomstdagen

Fredag eftermiddag ankom de første 4 til Tunø og der blev i løbet af dagen fisket en smule. Men desværre var det uden videre held.

Vejret var generelt en smule drilsk i weekenden.

I ugen op til havde vi haft masser af vind = gang i vandet og det er ofte li med godt fiskevejr. Nu slog vejret over i mild til ingen vind og så bliver fiskene ofte en smule sky. Især når det kombineres med høj sol og klar himmel.

 

 

 

Godt vejr

Lørdag var det min tur til at ankomme på Tunø. I havnen fik jeg nærmest en kongelig modtagelse af Allan D og Tonny. Eller det vil sige, at der manglede dog både flag, kage og blomster. Tilgængelig var de iklædt waders, fiskestang og lyst til at fiske.

Efter at vi havde handlet lokalt og spist lidt frokost var det blevet tid til at fiske. Vi kunne li nå et par timer inden, at vi skulle til kaffe og kage ved Stenkalven kl. 15.

Tonny havde inden for kort tid kontakt til et par fisk og en eftersigende stor flot følger. Det blev dog ikke til mere inden kaffepausen.

Solen stod høj efter middag og vinden aftog til 1 m/s. Det er godt vejr og hygge sig i. Men det er ikke godt fiskevejr.

 

Tunø er på denne tid ikke overrendt af en masse hornfisk, som ofte er nemmere at fange i den slags vejr i forhold til havørreden. Faktisk kommer der generelt ikke ret mange hornfisk ind til kysterne rundt omkring øen.

 

Kaffepausen endte med at trække lidt ud. Det var hyggeligt selskab, masser af kaffe og en god kagen. Den slags er svært at slippe igen.

Ved 17-tiden fik vi løsrevet os fra afslapningens greb og fik bevæget os imod kysten for at fiske. Strækningen hvor Tonny havde haft aktivitet blev gået igennem endnu en gang. Et sandrev på Nordsiden blev ligeledes udforsket i håbet om, at finde en havørred der ville lade sig lokke.

Men de ville ingenting. Endnu engang havde vi kun et par fisk som ville følge efter. Sulten begyndte så småt at melde sig og turen gik tilbage til havnen for at lave aftensmad på Tonnys båd.

Lidt fiskeri rundt omkring havnen og ud til første pynt kastede desværre heller noget af sig. Men det var en flot solnedgang bag klinterne.

 

 

 

Søndag

Vækket af drømmen om den helt store havørred vågnede undertegnet omkring kl. 700. Vil man optimere sine chancer for at fange noget. Ja, så må man tidligt i gang.

Imens Allan D og Tonny sov videre greb jeg Tunø-kareten og cyklede imod nordkysten. Nu skulle de fisk findes.

Først prøvede jeg strækning af hvor der havde været fisk dagen inden. Men til min store overraskelse var der ingen aktivitet – som i slet ingen – denne morgen.

Jeg fortsatte fiskeriet længere og længere hen af kysten indtil at blinket, en blå/hvid iLures tobis, ud af det blå blev taget hårdt. Der var fast fisk.

En pæn tyk fisk omkring målet blev afkroget og fiskeriet genoptaget. Kort efter var der endnu en gang fast fisk. Fedt! Nu skete der noget.

Strækningen blev gået igennem 3 gange og det kastede i alt 4 flotte fisk af sig. Jeg har aldrig fisket på Tunø om foråret. Men hold da op en kondition fiskene havde og de var stærke. Formentlig på grund af den meget stærke strøm, som Tunø til tider er omgivet af.

I mellemtiden var de andre også stået op og havde påbegyndt fiskeriet.

Tonny fandt en flot trumletyk fisk udover noget ren sandbund. Den viste sig efterfølgende, at være fuld af børsteorm.

Ved eftermiddag var det tid til, at forlade Tunø for denne gang.

 

Tonny Jensen- 45cm – fuld af børsteorm

 

Skete der mere?

Rygtet havde henover ugen talt om tidligt ankommet makreller og vi ville egentlig have givet det en chance.

Men på grund af pludselig vejrskift og mere vind end prognoserne havde udset. Blev det besluttet af udsætte dette til et mere egnet tidspunkt.

Turen bød for øvrigt også på en masse andre oplevelser. Blandet andet så jeg min første vibe i flere år. Vi cyklede også forbi 2 røde glenter der sad på en græsmark og lettede da vi ville tage et foto.

Konklusionen på forårsturen blev 5 mand, 5 fisk og en hyggelig tur.

 

 

 

Næste weekend tur

Tunø skole er allerede blevet booket til, at huse vores ophold på øen i efteråret d. 4-6 september.

Nu håber jeg, at der kommer mere styr på denne Corona situation hen over sommeren. Således at vi ikke skal stå i samme situation mht. planlægningen.

 

Knæk & Bræk

// Christian ”Crede” Kjeldsen

 

Skriv et svar