Leder efter en der ikke fisker...

Tur til Danish Fly Festival 2019

I weekenden d 2-3. marts afholdte FFFD (Federation of Fly Fishers Denmark) – Danish Fly Festival 2019. Dette er en stor messe med fokus på alt tænkeligt udstyr til fluefiskeriet. Det gælder både kyst, å, elv og fjord fluefiskeri, som afholdes af FFFD hvert andet år.

Messen er en go mulighed for at få fyldt reserver op, men også et godt sted at handle nye større ting, da der ofte kan være stor besparelser og hente. Bl.a dette tilbud

Disse linekurve blev revet væk på kort tid – og med god grund.

 

Lørdag d. 2 havde vi valgt skulle være dagen – hvor vi ville besøge messen i håbet om, at finde et ligeså god tilbud på lige det vi stod og manglende. Samt være sikker på at kunne få fingerene i det.

Jeg var hoppet i en bil sammen med Martin Kammer og Klaus Fiedler og sammen kørte vi fra Odder kl 8:45.

 

Ankomsten

Ved ankomsten til Kolding (af en mindre omvej) fandt vi hurtig ud af, at vi bestemt ikke var de eneste på jagt efter et godt tilbud. Vi måtte derfor parkerer et godt stykke KFUM hallerne og ud på en lille kilometers  spasertur. Der var dog ingen grund til hasteværk for køen til entréen var kun begyndende – små 100meter lang.

Da vi efter et lille kvarters tid kom indenfor åbnede paradiset sig for enhver lystfisker. Messestande med alverdens udstyr stod klar til at lokke vores sarte sjæle i fordærv og ud i kommende intervention samtaler med vores bedre halvdele.

 

Massevis af fristelser

 

Det lykkes os dog hurtigt, at få hanget op i os selv og komme videre ind hallerne.

 

Festivalen

At komme igennem standene på festivalen skulle dog vise sig, at være en længere omgang. Det skyldes blandt andet de mange mennesker og dermed også mange bekendtskaber og dertil hørende snakke.

Noget at det faktiske ved sådan et arrangement er også, at se hvor godt det binder vores forskelligheder sammen omkring en hobby. En hobby hvor det er ligegyldigt om man er direktør, virksomhedsejer eller flaskedreng i den lokale dagligvarebutik. Alle brænder for enten drømmen om den store fisk, fællesskabet, naturen i sin helhed,  eller roen, der afstresser en.

Fællesskabet er stort og det viste sig tydeligt den dag vi besøgte festivalen. Til trods for, at vi kun ankom 3 til stedet – så stødte jeg i løbet af dagen på minimum 10 OSF medlemmer i løbet af dagen.

Festivalen havde en masse at byde på i løbet af dagen. Her iblandt foredrag, filmvisning, kastebane til afprøvelse af diverse stænger samt kasteinstruktører ved indendørs poolen.

 

Loke og Michael Vittrup (tv)

 

Foredrag med Claus Eriksen

På listen over foredrag havde vi spottet at havørredguruen Claus Eriksen, som bl.a er kendt for Havørredens Hemmeligheder-filmene, ville holde et foredrag om de 3 største fejl som vi kystfluefiskere begår på kysten.

Vi var ankommet til lokalet hvor foredraget skulle holdes i god tid, da vi fornemmede at foredraget ville være velbesøgt. Det slog ikke fejl! Rundt omkring sad folk til sidst op af væggene, i midtergangen hellere havde taget plads udenfor lokalet og kiggede igennem glasvæggene. Der var mange mennesker.

Foredraget viste sig også at være både spændende, lærerigt og underholdende. Det hele varede i 25min og kunne snildt have været 3 gange så langt. Desværre var der bare ikke tid til mere i denne omgang. Vi vil dog gerne dele konklusion på foredraget sammen med jer.

 

 

Claus Eriksen´s opskrift på flere fisk.

 

Samtaleemne til konen

Udover foredraget var vi selvfølgelig også nødtil, at skaffe lidt samtaleemner til konen og det betyder shopping.!

Med de mange gode tilbud på stedet var det næsten umuligt ikke, at skulle have dankortet eller mobilepay frem. I nogle tilfælde skulle der endda graves dybere i lommen. Så vidt vides havde alle OSF´er en af delene oppe af lommen denne dag.

Der blev købt fiskenet, fluehjul, vadejakker, fluebindings-matrialer osv. Købene var mange og nogle mere velovervejet end andre. Den sidste time inden afrejse gik vi nærmest rundt i en købstrance og lavede små handler, som vi alle lovede os selv skulle blive det allersidste vi købte.

Heller det holdte lige indtil den næste spændende stand.

KL 17:00 blev det atter tid til at vende snuden hjemad imod Odder. Alle mand sad med følelsen af, at det havde været en rigtig hyggelig tur og bestemt noget vi vil gøre igen. Nu mangler vi bare, at komme ud og bruge vores nyeste køb ved vandet.

Her skal det vise sig. Om det er lige de ting, der skulle til for fiskeriet i 2019 bliver bedre end 2018

 

 

Knæk & Bræk med købene – forhåbentlig ses vi på Samsø om 14 dage (Læs mere og tilmeld dig her: https://lystfiskerforening.dk/event/endagstur-til-samsoe/)

// Christian “Crede” Kjeldsen

Skriv et svar