Leder efter en der ikke fisker...

OSF deltagelse i Odder Bymidtestrategi

Odder Bymidtestrategi

Jeg har i dag på vegne af Odder Sportsfiskerforening været til bymidteaktørmøde i Centralhotellet i forbindelse med den kommende Odder Bymidtestrategi.

Det har jeg gjort fordi, at man bl.a vil lave strategien med Odder Å i centrum. Derfor finder jeg det en væsentlig ting at deltage i. Det gælder både med forslag til at gøre området både mere grønt men også mere spændende.

Men til dels er det også for at sikrer, at alle forslag der måtte komme med henblik på åen fortsat gør det muligt for den oldgamle ørredstamme og den øvrige fauna at vandrer op og ned af åen.

Jeg har selvfølgelig også budt ind med nogle forslag til bystrategien og de spænder vidt.

Alt fra beskæringen af træerne opstrøms for åparkeringen således man har mulighed for at få udsyn til åen og det risle vand som her findes.

 

Projekter

Det vildeste projekt er et “kig ind i Odder Å” projekt. Hvor man vil kunne se ind i vandspejlet af Odder Å – ligesom det er muligt i Vejle Å ved Vingsted. Dette projekt ser jeg placeret ved parkeringenpladsen ved Rådhus, som man i forbindelse med strategien vil omdanne til et grønt område “Folkepark”.

Det vil give hele områdets borgere mulighed for at følge med i opvæksten af de små ørred indtil de smutter til havs.

Forhåbentligt kan det endda lærer dem, at der findes rigtig meget liv i Odder Å og man dermed blive mere opmærksom på ikke at smide sit affald i åen.

Man kan læse meget mere om hele Odder Bymidtestrategi her:

https://odder.dk/nyheder/nyheder/bymidteforum-s%C3%A6tter-overskrifter-p%C3%A5-byen/

Skriv et svar